Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man misstänks för flera brott – ska ha förberett bedrägeribrott med pantburkar

En man har åtalats misstänkt för flera brott, bland annat ett fall av häleri i Mora kommun.
Dessutom ska han ha förberett ett bedrägeri genom att ha utskrivna streckkodsetiketter tillsammans med icke-pantbara aluminiumburkar.
Mannen förnekar tre av brotten, men erkänner en stöld.

Annons
En man har åtalats misstänkt för flera brott, bland annat ett fall av häleri i Mora kommun. Dessutom ska han ha förberett ett bedrägeri genom att ha utskrivna streckkodsetiketter tillsammans med icke-pantbara aluminiumburkar.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Mora kommun satsar miljoner på ny förskola: "Jag är jätteglad"

Gård såldes för 9 miljoner – här är de senaste fastighetsaffärerna i din dalakommun

Här är artisterna som tjänade mest – Flera dalanamn på Topp 100-listan

SÅ KÖPER DU PLUS

En man har åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för två fall av häleri samt ett fall vardera av stöld och förberedelse till bedrägeribrott. Ett av häleribrotten ska ha begåtts i Mora kommun och de övriga på en plats i Värmland samt på en plats i Jämtland.

Enligt åtalet ska mannen, den 10 februari i år, tillsammans med fyra andra personer ha haft gods som var värt sammanlagt minst 30 000 kronor. Detta ska ha skett på en plats i Mora kommun. Åklagaren anser att mannen borde ha haft anledning att anta att godset var stulet. Mannen förnekar brott.

Den 27 januari i år ska mannen, tillsammans med två av de ovan nämnda personerna, ha haft förvarat gods som mannen borde ha misstänkt var stulet. Mannen förnekar brottet.

Den 5 februari ska mannen, tillsammans med en annan man, ha haft ett stort antal aluminiumburkar, som det dock inte var någon pant på. Däremot ska mannen även ha haft 13 451 utskrivna streckkodsetiketter från burkar där en krona i pant utgår för varje pant.

Åklagaren skriver i åtalet att mannen hade för avsikt att förse de icke-pantbara burkarna med etiketterna, för att på så sätt lura till sig 13 451 kronor. Mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Slutligen åtalas mannen misstänkt för att ha stulit en bilstereo på en plats i Jämtland. Detta ska ha skett den 4 januari i år. Mannen erkänner stölden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons