Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne Andersson, Mora

En strålande vacker novemberförmiddag  följde vi vår kamrat, hedersordförande, styrelsemedlem och ordensbroder Arne Andersson till den sista vilan i Siknäs kyrka, Arnes hemkyrka.

Annons

Det var som om någon bestämt att den dag när Arne, grabben från Finnbodarna och Finngruvan, återvänder hem, skall det vara soligt, lugnt och stilla. Arne Andersson är en av många , som gjort stora insatser för IFK Mora och Vasaloppet.

Han var verksam under den tid då föreningen ombildades från en sektions- till  en alliansförening, en av de första alliansbildningarna inom IFK-rörelsen, men också en period då Vasaloppet gjordes om i grunden och blev till en till tiden mera anpassad verksamhet med bolagisering och ny tävlingsorganisation, Vasaloppets Marknads AB och Vasaloppsföreningen. Arne var ordförande i såväl IFK Mora , som IFK Mora Idrottsallians, han medverkade i styrelsen under 16 år ( 1984-1991 och 1995-97 ) av de åren var han  ordförande i elva år, därmed den som näst längst i IFK-historien verkat i den rollen. 

 Efter den fina ceremonien i kyrkan hade vi möjlighet att tillsammans med Arnes fru, barn och barnbarn, syster, vänner och ortsbor minnas Arne och hans gärning och samstämmigheten var så tydlig. Han efterlämnar minnet av en person, som med lugn, saklighet, samförstånd och diplomati  och som alltid talade om vikten av samhörighet och föreningskänsla, förde IFK Mora och Vasaloppet framåt.

Tack Arne.

För IFK Mora, Vasaloppet, Worldloppet och Lädeorden/Bo Thunberg

Mer läsning

Annons