Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5,1 miljoner är Moraparkens pris

/
  • Hans-Olof Bogren, vd Moraparken, Anders Skoglund, byggföretaget Skoglunds, Birgitta Pettersson näringslivschef och kommunalrådet, tillika ordförande i Moraparken AB:s styrelse, Peter Helander, när första spadtaget togs i september i fjol till Moraparkens senaste investering, en bowlinghall. Nu vill kommunledningen sälja Moraparken och dess anläggningar.  Foto: Sten Widell, arkiv

Annons

Moraparkens styrelse har varit enig när frågan diskuterats och kommunalrådet Peter Helander (C) räknar med en uppgörelse inom några månader.

- Jag hoppas på ett beslut på den här sidan årsskiftet. Det finns ingen anledning att dra ut på det.Förberedelserna för en försäljning har pågått i cirka ett och ett halvt år. Tidningen har tidigare berättat att Orsa Grönklitt AB var ett av de bolag som diskuterade ett köp. Orsa Grönklitts vd Torbjörn Wallin berättade dock att företaget drog sig ur vid en närmare granskning av villkoren.

Ytterligare två företag förklarade sitt intresse för en affär, First camp och Nordic camp. Valet blev Gesunda Resort AB.

- Vi har gått igenom bolaget via Öhrlings i Falun. Gesunda Resort går lika noga igenom Moraparken och förutsättningarna för en affär. Bakom Gesunda Resort AB finns finansmannen Ulrich John, som utvecklat Gesundaberget, och han har ett genuint intresse för vårt område, förklarar Peter Helander.

Den som köper Moraparken får ta över lån på i storleksordningen 45-50 miljoner kronor, enligt Peter Helander, som förutom kommunalråd är ordförande i parkstyrelsen.

- Det handlar inte främst om pengar i det här fallet, utan den som köper ska kunna utveckla området och visa ekonomiska muskler motsvarande 60-70 miljoner kronor. Kommunen har inte medel att klara det, säger Peter Helander.

Arne Pettersson (S) sitter i Moraparkens styrelse.

- Frågan ligger på diskussionsstadiet än så länge. Det finns inga ställningstaganden, konstaterar han.

Du har inte anmält avvikande uppfattning i styrelsen?

- Jag är inte främmande för en försäljning. Det behövs kapital.

Mer läsning

Annons