Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

43 tvingas lämna Östnor

/
  • Slutade frivilligt. Niklas Sehlström, Sture Åhlberg och Conny Nilsson nappade på erbjudandet om utbildning till taxichaufförer, därmed räddade de kvar jobben åt tre andra som skulle ha fått sluta på Ostnor.

Annons

Tre av dem som redan har klart med nya jobb är Sture Åhlberg, 45 år, Conny Nilsson, 38 år och Niklas Sehlström, 27 år. De får jobb på Orsa Trafik så nu pluggar de för att ta taxi-licens.

- Vi hade nog fått vara kvar på Ostnor men vi nappade ändå på företagets erbjudande, förklarar de.

- Det räddade jobben åt några andra, säger Sture som trivdes bra på Ostnor men som ändå valde att byta bana. Han har arbetat som chaufför och kört en varubil tidigare.

Även Conny har haft chaufförsjobb innan han blev montör på Ostnor.

- Jag höll på att få en belastningsskada i ena handen så om jag stannat kvar hade jag nog blivit sjukskriven så småningom.

Niklas ville prova på någonting nytt och nu ska han bli taxichaufför.

Margot Jönsson som är personalchef på Ostnor berättar att Orsa Taxi sökte ett 40-tal chaufförer samtidigt som Ostnor varslade om uppsägning.

- Vi såg en möjlighet till samarbete och erbjöd oss att betala utbildningen för dem som var intresserade. Sex personer anmälde intresse, Sture, Conny och Niklas togs ut till taxiutbildningen.

För de cirka 20 personer som inte har någonting klart för framtiden ännu jobbar företaget Antenn med att hitta lösningar.

- De är duktiga, jag tror att de kan ordna jobb fast det kan ta olika lång tid för olika personer, säger metallfackets representant Staffan Gryting.

- Det har fungerat bra, säger Staffan om förhandlingarna med företagsledningen.

Mer läsning

Annons