Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 knivmakare hjälper svårt sjuka barn

Under de senaste månaderna har nästan 300 personer tillverkat sin egen Morakniv. Resultatet – 10 000 kronor till Min stora dags arbete för svårt sjuka barn.

Annons

Morakniv har under hösten gett mässbesökare chansen att bli knivmakare för en dag. Initiativet har nu resulterat i 10 000 kronor till stiftelsen Min stora dag.

Under hösten har Morakniv besökt ett flertal olika mässor och event runt om i landet. Med sig har man haft några av sina knivmakare. Med hjälp av dessa har besökare fått chansen att bli knivmakare för en dag genom att göra sin egen Morakniv.

Läs även: Så kommer Morakniv att stödja Mustaschkampen

Och aktiviteten har gett utdelning. Alla intäkter har nämligen oavkortat gått till Min stora dag – en stiftelse som jobbar med att förgylla tillvaron för svårt sjuka barn. Totalt har man fått ihop 10 000 kronor.

– Gensvaret har varit fantastiskt och besökarna har verkligen bjudit till för att bidra till ett gott ändamål. Vi vill mer än gärna dra vårt strå till stacken och bidra till att svårt sjuka barn och unga för en dag får glömma en svår vardag, säger Pia Frick-Larsson, Sales Director Skandinavien, i ett pressmeddelande.

Läs även: Bashar fick jobb på Morakniv: "En chock"

– Sedan är det kul att se mässbesökarna få upp ögonen för vilket hantverk knivtillverkning faktiskt är. Det krävs en stor precision för att slå i bladet rakt i handtaget och sedan nita fast tången. Där har våra ordinarie knivmakare verkligen fått använda sina pedagogiska egenskaper och instruera alla nya knivmakare.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons