Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora kryllade av HD:ar

Annons

Drygt 2 000 HD-fantaster fanns med sina hojar på campingen, vid parkeringarna, under Vasaloppets måldekal. Till och med en av Moras präster, komminister Anna-Karin Strand, åkte på bönpallen.

Centrum för mc-eldoradot var Moraparken där chefen Hans Olof Bogren med personal fick erbjuda sin logistiska service av högsta kubik.

- Arrangörerna visste inte exakt hur många deltagare de skulle bli på träffen, berättar Hans Olof Bogren.

Tipset var cirka 1 500, som på den årliga HD-träffen i Halmstad för två år sedan. Men sedan på fredagskvällen hade 1 841 mc-förare checkat in till mötet.

Campingplatser, vandrarhem och hotell var fulla i Mora, så de sista besökarna fick hänvisas till Orsa enligt klubbens pressansvariga.

Under lördagen strömmade ytterligare besökare till.

- Vi passerade 2 000 med god marginal och slog nytt deltagarrekord, kunde avgående ordföranden Pelle Hansson informera under lördagens årsmöte.

Efter åtta år i ordförandeposition lämnade Pelle över posten till Hans Granlöf. Nästa årsmöte är inplanerat till Västervik.

Höjdpunkten under helgen var den långa mc-kortegen från Mora campingplats, runt Orsasjön och åter till Mora via måldekalen vid Vasaloppet.

Tåget anfördes av Harry Boy Jonsson från Umeå, en van HD-resenär, som åkt på hojen i Ryssland under sommaren.

Hela 500 HD:ar deltog i kortegen som tog tolv minuter att passera. En karavan som blev ett folknöje.

Evenemangen kring träffen var många i Mora. På Tingsnäs udde stod ett lokalt band för underhållning från en scen. På Moraparken var det intern underhållning för medlemmarna med flera band, bland dem sångaren Mats Ronander.

Minst två bröllop genomfördes varav ett var hemligt.

Marie Bååt hade bjudit in ett 50- tal HD-vänner till en restaurang på lördagskvällen.

Utan förvarning anländer René Keusch-Duvsjö, med sin HD och prästen Anna-Karin Strand på bönpallen.

Förvåningen blir än större när Marie Bååt och Guy Hammerling kallas ut på gräsmattan för vigsel.

Enligt Hans Olof Bogren måste HD-invasionen i Mora betytt mycket för kommunens näringsidkare och affärer. Enligt beräkningar gjorde MC-besökarna av med 3,2 miljoner på mat och andra nöjen under helgen.

Alla besökare tidningen pratade med var lyriska över Mora.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons