Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Monster-Hebbe" invigde festivalen

Annons

"Det var den absolut häftigaste entré jag gjort till invigningen av musik- och motorfestivalen", sa kommunalrådet Herbert Halvarsson efter att ha klättrat på stege ner till marken från den fyra meter höga bil han gjorde entrén i.

Den månghundrahövdade publiken imponerades också storligen av den monstruösa bilen som körde in och parkerade ovanpå två skrotbilar som ställts upp på Sockenplan, där invigningen ägde rum.

Bilen kördes av Anders Flogård och är uppbyggd under ett chassi från en Chevrolet 350. Motorn är en nioliters bensinmotor som utvecklar 350 hästkrafter - och ett hemskt ljud.

Anders bil är en av de nio monsterbilar som ska delta i de "monster-race" som avgörs i Märbäck under lördagen och söndagen, då en av fem SM-deltävlingar körs där, med förmodligen mycket stor publik.

Det är första gången som en sådan tävling körs i Dalarna, så arrangörerna väntar sig besökare från vida omkring.

Anders Flogård, som är betydligt mer van vid den stora bilen än Herbert Halvarsson, hoppade vigt ned på hjulen och vidare till marken. Kommunalrådet vågade sig inte på denna uppvisning utan tog sig ned till marken på en stege.

Under kvällen fortsatte invigningsdagen med företagarstafett på byn och dragkamp mellan byalag på kyrkvallen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons