Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moget mode i vår

Annons

Under ackompanjemang av pianotoner visade mannekängerna igår vårens mode på Sankt Paulusgården.

I lugn takt gick de omkring mellan borden så att åskådarna fick möjlighet att både titta och känna på kläderna. Kläderna kom från tre lokala klädbutiker.

Nytt för i år var att även skor fanns med i modevisningen, men eftersom de bara hade fått en sko av varje sort från skobutiken så kunde inte mannekängerna ha dem på sig utan höll dem i handen.

- Det var jättebra kläder för både äldre och yngre, berättade Anita Näsman, en av mannekängerna, efter modevisningen. Det var snygga färger och mönster.

-Det är roligt att det finns kläder för folk som är över 65 också.

Konferencieren Anna Martinsson berättade under modevisningens gång vilka trender som är på gång i vår. Influenser kommer både från 50-, 60- och 70-talen.

Det ska vara mycket färger. Allt från pastellfärger, grönt och orangefärgat till klassiska vårfärger som blått och vitt. Populära material är linne och bomull, och till det ska det vara både fina smycken och bijouterier.

Anna Martinsson berättade också att skärpen är på väg tillbaka, men att de nu kryper upp mot midjan istället för att som tidigare sitta på höfterna.

SUSANNE OHLIN

Mer läsning

Annons