Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moduler ska ersätta Konrads

Annons

Solängsgården i Idre och S Strandskolan ska få ett gemensamt kök och en utbyggd matsal. Den gamla fritidsgården Konrads ska bort och en ny infart för transporter till skolan ska ordnas. Fritidsgården ska på sikt flyttas in i Forsgården. Så är allt tänkt och därför har kommunen beställt sju moduler som ska ersätta fritidsgården.

- Det är bra att Konrads rivs för den är rejält sliten, säger en trio elever som följer uppbyggnaden av modulerna som ska ersätta Konrads.

- Hade vi känt till att vädret skulle ha varit så här varmt, hade vi kunnat riva Konrads redan nu. Men det får anstå till i vår, säger Anders Bernhardsson på Älvdalens kommun.

I vår ska det också öppnas en ny infart till Strandskolan. Därigenom ska inte längre skolbussar och tunga transporter utnyttja den trånga vägen in vid Kulturhuset.

- Den vägen blir kvar för de föräldrar som skjutsar sina barn, men de större fordonen ska bort från den vägen, säger Anders Bernhardsson.

Inom kort ska också tekniska förvaltningen inleda upphandlingen av den planerade utbyggnaden av Solängsgårdens nya kök och matsal.

Det kan dröjan innan fritids kan flytta in i Forsgården. Det beror på hur länge det finns ett behov för den service som Forsgården i dag erbjuder och som används av socialförvaltningen.

De sju modulerna kommer att kosta kommunen 21 000 kronor i månaden. Samtidigt har kommunen tomma lokaler i Bergsskolan där det finns ytor som motsvarar lokalbehovet.

- Bun har sagt att den vill ha det så här och därför är det inte aktuellt för oss att göra något annat, säger Anders Bernhardsson.

- Vi har därför inte tittat på Bergsskolan för att se vad som behöver göras åt de lokalerna.

Istället jobbar tekniska nämnden vidare med uppdraget att försöka sälja Bergsskolan. Det då lokalerna inte behövs, samtidigt som kommunen nu skaffar ytterligare moduler.

Sedan flera år finns det moduler placerade vid Skogslia. Detta medan kommunen äger en uppvärmd lokal som dög alldeles utmärkt för Datorteket till så sent som för ett par år sedan. Lokaler som tömdes bara för att de skulle säljas, men ännu inte blivit sålda.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons