Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaternas vice partiledare träffade flyktingar och integrationsansvariga i Leksand

Moderaternas vice partiledare, Elisabeth Svantesson, besökte flyktingar i Leksand under måndagen.
– Integrationen är en stor och svår uppgift för landet. Vi måste förändra politiken så att problemen med utanförskap inte växer, säger hon.

Annons

Moderaternas vice partiordförande Elisabeth Svantesson i samtal med integrationsansvariga i Leksand.

Under måndagen kom Moderaternas vice partiordförande till Leksand för att bland annat möta ensamkommande flyktingbarn vid Furuhaga HVB-hem och asylsökade vid boendet i Siljansnäs Hotell. Furuhaga har i dag 12 ensamkommande i boendet.

– För mig är det mycket viktigt att vara ute i verkligheten för att få höra hur mottagandet fungerar - och vad som inte fungerar. Inte minst är det viktigt att få tala direkt med flyktingar. De är inte sällan är oroade för sin egen möjlighet till integration, framtid och jobb, säger Svantesson - som även är partiets talesperson för integrationsfrågor.

Moderaterna menar att integrationspolitiken i landet måste ta nya grepp. Svantesson leder partiets arbetsgrupp för nya jobb, som ska mejsla fram partiets framtida politik inom området.

– Det vi gör nu fungerar inte. För att problemen inte ska öka måste vi få till en ny politik. Enligt oss handlar det inte bara om att försöka utbilda bort problemen. Det måste bland annat också handla om att skapa nya lättare vägar för nyanlända att få ett jobb i Sverige, krav på ökat enskilt ansvarstagande och om att införa bidragstak, säger hon.

Under måndagen träffade hon bland annat kommunens integrationsansvariga för att höra hur de ser på saken.

– Vi moderater omprövar nu vår politik. Målet är att nå till ett system som på riktigt kan möta framtidens krav på en fungerande integration. Gör vi inget åt dagens situation så kommer problemen, utanförskapet och klyftorna öka, säger Elisabeth Svantesson.

Mer läsning

Annons