Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna hycklar

Annons

Ulla Olsson skriver i en insändare att barn- och skolnämnden har idiotiska principer och att det är förmyndarmentalitet när nämnden agerar enligt kommunens regler och skollagen.

Jag tycker att Ulla Olsson först ska sopa framför egen dörr. Den 28 februari 2005 antog en enhällig nämnd regler för skolskjutsverksamheten i Borlänge kommun.

På det mötet deltog även moderaterna med sina ledamöter. I hederlighetens namn bör det således även vara moderaternas regler. Regler som bygger på skollagen.

I skollagen står, att elever som väljer annan skola än den som kommunen annars skulle ha placerat dem i inte äger rätt till skolskjuts.

Den regeln omfattar många barn i Borlänge och skulle alla få rätt till skolskjuts skulle kommunens kostnader bli mycket höga. Att nämnden i konsekvens med nämndsbeslutet nu behandlar alla barn lika tycker Ulla Olsson är förmynderi.

Intressant är också att moderaterna reserverade sig mot beslutet, den 28 april i kommunfullmäktige att förstärka barn- och skolnämnden med 5,5 miljoner kronor.

På en direkt fråga från mig så tyckte Ulla Olsson att det befarade underskottet på 5,5 miljoner kronor skulle barn- och skolnämnden klara själva.

En månad senare har tydligen Ulla Olsson den uppfattningen att vi ska vara generösa med busskort till de barn som väljer annan skola, men spara på alla de övriga barnen.

Är det detta som är moderaternas skolpolitik?

MARIANN NORDLÖF (S)

Mer läsning

Annons