Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mod och armod i Almedalen

Annons

Den här valrörelsen har varit den minst intressanta på många år ända tills Maud Olofssons valtal i Almedalen.

Vänstern och miljöpartiet har sina vanliga orealistiska målsättningar och den borgerliga alliansen måste vara mycket försiktig. För det kommer att ta lång tid att återställa ekonomisk och social balans i Sverige, om det över huvud taget är möjligt efter 30 års förstörelse.

Göran Persson slår alla rekord i fräckhet (eller om det är dumhet) när han är tomhänt i fråga om arbetslösheten, men för fram två andra oförenliga målsättningar, ökad välstånd och långtgående miljösatsningar.

Maud Olofsson är beundransvärd när hon varnar LO för att hota och styra valrörelsen. Det har ingen vågat de senaste 20 åren och jag hoppas hon är medveten om att hon därmed har petat i ett getingbo. Hon får aldrig syndernas förlåtelse!

Enligt Persson är Sverige det bästa landet att leva i och ska bli ännu bättre för löntagarna. Det innebär att svenskarna per capita tar största delen av jordens tillgångar och ska ta ännu mer. Samtidigt ska Sverige gå i spetsen för en miljöpolitik som sänker världens energiförbrukning och minskar utsläppen av föroreningar och gifter.

Svenskarna ska åka mindre i mindre bilar, flyga mindre och resa mindre med de stora färjorna som är energi- och utsläppsjättar. Färjorna kan nog säljas till områden med stora transportbehov, till exempel mellan Afrika och Europa. När kineserna och indierna skaffar bilar kan västvärlden överta deras cyklar och kärror för att minska nyproduktionen av småbilar och spara energi.

Sveriges natur ska prydas med vindkraftverk och solfångare. Älvarna ska räddas till fritidsfiskarnas förnöjelse. Sverige är bästa landet för de naiva svenskarna bara LO och (mp) får fortsätta styra utan inblandning av utomstående!

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons