Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobiltjuv avslöjad då det ringde - i mössan

Annons

Efter lunch överraskades en man med att stjäla en mobiltelefon från ett rum i kommunalhuset. Samtidigt som tjänstemannen kom till sitt rum lämnade en person lokalen.

Tjänstemannen som upptäckte omedelbart att en mobiltelefon, som lämnats på skrivbordet, var borta. Han tog upp jakten på den flyende mannen.

Två andra kommunala tjänstemän tog upp jakten. På Stora Torget fick de tag på den misstänkte tjuven. Denne nekade till att ha något att göra med stölden.

Då tog en av tjänstemännen fram en telefon och slog mobilnumret till den tjänsteman som blivit av med sin telefon.

Plötsligt började det ringa i tjuvens mössa. De tre tjänstemännen lyckades då med förenade krafter ta tillbaks den kommunala mobiltelefonen.

Plötsligt slet sig tjuven fri och sprang mot Åsgatan. Med de tre kommunala tjänstemännen i hasorna hoppade han in i en väntande bil som med hög fart försvann från platsen.

- I sådana här fall gäller det att vara försiktig. Man vet aldrig om sådana här personer är beväpnade. Blir de desperata och tar fram exempelvis en kniv kan följderna bli förödande, säger en av tjänstemännen.

- För oss var det här en ovan situation. Sådant här tror man inte ska hända på sin arbetsplats. Det som inträffat är ett tecken på att vi kan behöva skärpa säkerheten i kommunhuset.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons