Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobila poliser tog emot tips på brottsplatsen

Annons

- Vi har efterlyst vittnen till rånen i tidningarna, men bortsett från dem vi själva kontaktat har ingen ytterligare hört av sig och därför beslutade vi att upprätta en mobil polisstation, säger polisinspektör Lars Nordanbro, som leder utredningen.

Tillsammans med kollegan Carina Tjäder tog han under två lunchtimmar vid Hemköp på Tjärna ängar emot tips om rånen. Så många blev det nu inte, endast ett fåtal, men de man trots allt fick kan visa sig vara värdefulla.

- Alla iakttagelser är av intresse sådana här gånger. Det kan handla om små detaljer som sedan visar sig ha avgörande betydelse, säger Lars Nordanbro.

Han berättar att det är väldigt olika hur människor reagerar när de blir vittne till ett rån och att det därför kan var svårt att få en enhetlig bild. Allt händer snabbt och många blir chockade. Det är mycket ovanligt att någon har tillräcklig sinnesnärvaro att tänka på att komma ihåg så många detaljer som möjligt.

Vittnesuppgifterna efter rånet på Hemköp förra lördagen gick starkt isär, några sade till exempel att rånaren var kort kort, andra att han var lång, och det är också en av anledningarna till att polisen vill att fler hör av sig om sina iakttagelser.

CLAES HUSAHR

Mer läsning

Annons