Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobbad elev slutade

Annons

Eleven har nu fortsatt sina studier vid en skola i Stockholm men inte på den linje han hade hoppats på.

16-åringen var förstaårselev vid S:t Mikaelsskolan. Skolkamrater till honom ville inte ha in honom i gruppen och utsatte honom för en regelrätt utfrysning genom att ignorera honom totalt.

Lars Lisspers, rektor för S:t Mikaelsskolan bekräftar att eleven har slutat vid skolan och att det skedde efter mobbning.

- Vi hanterade ärendet efter den handlingsplan som vi har. Det fungerade bra men tyvärr ledde det inte till det önskade målet; att eleven kunde stanna kvar Mora. Han ville inte, säger Lars Lisspers och fortsätter:

- Vi kom in i ärendet när eleven redan hade bestämt sig för att sluta. Vi hade samtal med honom om orsaken till att han inte ville vara kvar, men han ville inte gå in på det. Våra egna efterforskningar visade att det varit problem och vi vidtog åtgärder som bland annat innebar tillrättavisningar av och samtal med de elever som deltagit i mobbningen och det arbetet lyckades vi bra med.

Uppgifter, som inte kunnat bekräftas, säger att 16-åringen också skulle ha utsatts för fysiska trakasserier.

Bland annat skulle han ha blivit fjättrad med tejp över mun, på händer och fötter och därefter nedsmord med sylt och färg.

- Det är något som jag aldrig hört talas om. Jag fick klart för mig att den här eleven blivit utfryst av sina skolkamrater och då ingrep jag och överlämnade sedan ärendet till skolledningen, säger Conny Törehed, lärare vid S:t Mikaelsskolan och fortsätter:

- Det var i samma veva som 16-åringen bestämt sig för att lämna skolan och jag känner inte till vad skolledningens utredning lett till.

Den mobbade eleven har en anhörig i Mora som vid ett tillfälle noterade att hans byxor var nedsmorda med sylt och färg. Detta skulle vara resultatet av den påstådda handgripliga mobbningen.

16-åringen hämtades av sina föräldrar när det var klart att han inte längre ville vara kvar på S:t Mikaelsskolan.

Mer läsning

Annons