Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta jagas i Storbritannien

Annons

Brittisk polis jagade på natten till måndagen efter medarbetare till de misstänkta terrorister som kraschade en bil in i Glasgows flygplats och försökte att detonera två bilbomber i centrala London.

En poliskälla sade att jakten gällde ett ospecificerat antal misstänkta efter att fem personer gripits under helgen. Samtliga som sitter i förvar tros vara utlänningar, sade källan.

Enligt tidningen Sun är en av dem en iransk doktor som arbetade på ett sjukhus i North Staffordshire i England. En taleskvinna på sjukhuset avstod från att kommentera uppgiften och polisen avslöjar inga namn.

Gordon Brown har satts på hårt prov under sina första fem dagar som premiärminister. Han sade att de som ligger bakom attackerna har samröre med al-Qaida.

Storbritanniens säkerhetsnivå har höjts till "kritisk". Det är den högsta möjliga och innebär att det anses finnas överhängande risk för nya attacker.

USA:s president George W| Bush prisade Brown för ett "väldigt starkt svar" på attackerna.

Polisens antiterrorchef Peter Clarke meddelade att förundersökningen framskrider "extremt snabbt" och att kopplingen mellan dåden blir "allt klarare".

Glasgowpolisen sprängde på söndagen ett misstänkt fordon utanför det sjukhus där en av de gripna från lördagens flygplatsattack vårdades för brännskador. Enligt polisen var fordonet kopplat till dådet. Inga indikationer fanns på sprängämnen men bilen förstördes för att vara på den säkra sidan.

Enligt brittiska säkerhetskällor misstänks radikala islamister. Spekulationerna har ökat om att Browns maktövertagande i onsdags är skälet till bombförsöken. Premiärministern är skotte.

TT

Mer läsning

Annons