Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mord på Hisingen

Annons

En död man hittades i morse på en gata på Hisingen i Göteborg. Polisen misstänker att han har blivit mördad.

Mannen är i 35- till 40-årsåldern, enligt polisens presstalesman Jan Strannegård, och ännu inte "till fullo identifierad". Polisens utgår från att han blivit mördad. Ingen har gripits och det finns ingen misstänkt gärningsman.

Polisen larmades om händelsen på centrala Hisingen vid klockan halv fem på morgonen. Området kring platsen där mannen hittats spärrades av. På eftermiddagen hade polisen avslutat den tekniska undersökningen på plats och hävt avspärrningarna. Samtidigt har man hållit förhör och knackat dörr i området.

Ett litet intermezzo uppstod vid niotiden då åskådare försökte ta sig förbi avspärrningarna. Polisen kallade på förstärkning och läget blev åter lugnt.

Den döda kroppen flyttades vid tiotiden, och en halvtimme senare anlände en brandbil som spolade platsen ren.

Kroppen ska nu genomgå rättsmedicinsk undersökning. Till dess kommenterar inte polisen hur mannen dött, inte heller eventuella kopplingar till uppgörelser i den undre världen. Enligt flera medier ska mannen dock ha blivit skjuten.

Kroppen hittades i närheten av Backaplan. I området finns affärer, lunchrestauranger och fabrikslokaler. Men här huserar också kriminella gäng. Så sent som i januari i år mördades en 35-åring i lokaler som tillhör ett kriminellt gäng på Ångpannegatan, bara några hundra meter från platsen där den döde mannen hittades på morgonen.

En man som bor i en villa ett par hundra meter från platsen där den döda kroppen låg, vaknade tidigt på söndagsmorgonen.

TT

Mer läsning

Annons