Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt klottrare ännu inte förhörd

Annons

Det var den 4 februari som tidningen kunde berätta att Ludvikakriminalen, genom civilanställda utredaren Carina Jonsson, hade lyckats knyta två stora tågmålningar till en yngre man hemmahörande i Örebro.

Detta genom inre spaning och botaniserande bland en mängd fotografier på nedkluddade rälsbussar vid Grängesbergs centralstation.

Jonsson kunde knyta den misstänkte till brotten via identifiering av så kallade tags, en form av signaturer.

Sedan dess har uppenbart inget mera hänt.

Ärendet "marinerar" hos kriminalen i Örebro och mannen, som uppges vara en vuxen och väletablerad Örebroare i karriären, har enligt vad tidningen erfar fortfarande inte blivit kallad till förhör.

- Jag tror inte att han är kallad, säger Britt Argårds vid Örebropolisens utredningsavdelning och bollar tidningens medarbetar vidare till förundersökningsledaren Maj-Gret Mellgren.

- Det finns en begäran från Ludvika om förhör och det är jag som ska lägga ut det här ärendet på en utredare, bekräftar hon.

Är den misstänkte mannen kallad eller inte?

- Han är inte kallad, men det ligger här och väntar för att han ska bli det, fortsätter Mellgren som dock inte kan ange när så kommer att ske.

I sammanhanget hänvisar hon till att Örebrokriminalen för närvarande har mycket stor arbetsbelastning och att andra typer av brott, eller ärenden, har högre prioritet.

- Det finns ju det som är värre än det här, slutar förundersökningsledaren.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons