Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt fyllkörning i centrum

Annons

Olyckan inträffade vid 15.00-tiden när 45-åringen körde Fredsgatan norrut och passerade den ökända så kallade krockkorsningen vid turistbyrån.

- Han lämnade inte företräde utan körde på en bil som körde Eriksgatan västerut. Sedan åkte han in i en stillastående bil som på andra sidan stannat för att lämna företräde, säger Håkan Löfqvist, befäl på Ludvika polisstation.

Efter sammanstötningen med de båda ekipagen fortatte 45-åringen fram till Mc donalds där han svängde in och rundade för att åter komma ut mot Fredsgatan.

I det läget hade en person från en av de påkörda bilarna sprungit fram och lyckats ta hand om bilnycklarna. Med hjälp av en annan person kvarhölls mannen i sin bil i avvaktan på polis.

- Folk var upprörda och hade inte polisen kommit så snabbt vet man inte vad som hade hänt, fortsätter stationsbefälet.

Bilen ifråga var emellertid illa tilltygad i fronten med bland annat ett stukat framhjul. Det är tveksamt om fortsatt färd hade varit möjlig.

En polispatrull kom snabbt till platsen och den 45-årige föraren togs med till polisstationen. Ett alkotest gav visade att han hade 0,28 promille akolhol i blodet.

En av de påkörda bilarna läckte kylvatten och fick senare lov att bärgas från platsen. I övrigt noterar polisen att det hela resulterade i måttliga plåtskador. En passagerare i en av bilarna klagade över vissa känningar i sin nacke.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons