Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för våldtäkt friad

Annons

Tingsrätten fann att den misstänkte mannen och målsägaren var lika trovärdiga och i och med det fanns inte tillräckligt starka bevis för att döma mannen för våldtäkt. Bevisningen bestod i flickans egen utsago och uppgifter från två vittnen, som åklagare Fredrik Skoglund åberopade.

Efter rättegången försattes mannen på fri fot.

- Jag yrkade på att mannen skulle dömas för våldtäkt och till två års fängelse, säger åklagare Fredrik Skoglund.

Han har ännu inte beslutat om han ska överklaga tingsrättens dom.

- Jag vill läsa domen innan jag fattar beslut om det.

Både mannen och flickan bekräftar att de har haft samlag. Men efter det går meningarna isär.

- Mannen påstår att flickan var med på det, medan flickan påstår motsatsen. De knöt kontakt genom att chatta på nätet och de stämde träff. Mannen utgav sig för att vara 22 år och när flickan träffade mannen förstod hon att han var äldre.

- Vid det laget tyckte flickan att det var svårt att dra sig ur. Hon följde med mannen till hans bostad i Borlänge. Flickan var ångerfull, medan mannen inte visade några tecken på ånger, säger Fredrik Skoglund.

Några dagar senare anmälde flickan mannen för våldtäkt. Mannen anhölls i sin frånvaro. En vecka senare, den 25 juni, greps mannen i sin bostad, och fördes till polishuset för ett inledande förhör. Fyra dagar senare häktades mannen av Falu tingsrätt. Åtalet väcktes den 7 juli.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons