Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för Pernillamordet vill bli frisläppt

Annons

Han häktades på sannolika skäl misstänkt för kvinnomordet i Avesta. Men den 31-årige mannen fortsätter neka. Han hoppas nu att Svea hovrätt ska släppa honom.

På lördagsmorgonen den 21 januari var häktningsförhandlingen som hölls på häktet i Falun avslutad.

Efter att Falu tingsrätts jourdomstol haft överläggning kom beslutet:

Den 31-årige man från Avesta som gripits och anhållits fyra dygn tidigare förklarades häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet den 13 augusti 2006 på 30-åriga Pernilla Theorin i Avesta.

Mannen som i flera år varit bekant med Pernilla har nekat till att ha med mordet att göra. Men Falu tingsrätt ansåg att det fanns anledning att begära 31-åringen häktad på den högre graden av misstanke, "på sannolika skäl".

Han är den tredje från Avesta som frihetsberövats för mordet.

Först greps en 24-årig man som bevisligen hade befunnit sig i det trapphus där Pernilla mördades på natten. Han blev också anhållen, men släpptes på fri fot samma dag som åklagarens tidfrist gick ut för att begära mannen häktad.

Den andre som frihetsberövades var en 44-åring som var nära bekant med Pernilla. Han häktades, men släpptes sedan det stod klart att han inte hade med mordet att göra.

Nu kämpar den 31-årige mannen mot klockan för att försöka bli frisläppt. Han har överklagat häktningsbeslutet till Svea hovrätt.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons