Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt avskedades

Annons

En 40-årig kvinna har blivit avskedad efter 20 år inom omsorgsförvaltningen i Avesta kommun. Kvinnan är misstänkt för förmögenhetsbrott och polisutredning pågår.

Under åren har hon haft möjlighet att hantera flera brukares konton. I slutet av 2003 stängdes hon av från sin tjänst då det upptäcktes att det överförts upp till 40 000 kronor från en brukares konto till kvinnans.

Saken polisanmäldes och kvinnan stängdes av från arbetet, men fick behålla jobbet i väntan på utredning.

Avesta kommun tog ifrån henne fullmakten för den aktuelle brukaren, men hon hade även fullmakt för en annan brukare, något som kommunen inte kände till enligt Avesta Tidning.

Nu misstänks kvinnan för att nyligen ha tagit ut 2 000 kronor kontant från brukarens bankkonto. Händelsen polisanmäldes och kvinnan blev avskedad skriver Avesta Tidning.

Lunchmusik på torget

u På fredag är det återigen dags för lunchmusik i Säter, men denna gång inte i kyrkan utan i musikpaviljongen på Rådhustorget.

En kvartett bestående av Bengt Gustafsson, trumpet, Torsten Bergman, gitarr, Christof Pülsch, piano, och Mats Östberg, bas, bjuder på lite jazzmusik. Kvartetten spelade för första gången ihop i somras under nostalgidagarna, men har sedan dess träffats regelbundet.

Musikpaviljongen är en perfekt arena för lunchmusik av den här typen och kommer förhoppningsvis att användas flitigt under sommaren för fler sådana arrangemang.

Mer läsning

Annons