Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjda med snöröjning

Annons

Detta har hela vintern retat både föräldrar och personal.

- En otroligt konstig prioritering av våra skattepengar. En idrottsplats sköter man hur bra som helst för att några gubbar ska kunna hålla på att roa sig. Men barnen då. Vi har en mamma som måste gå runt hela kvarteret med sin barnvagn för att komma till och från dagis, säger Johnas Jansson som har sin son Hugo i en av avdelningarna. Hugo och barnen har annars haft jätteroligt med all snölek under vintern.

Förutom all denna snö så har det också varit kallt och glansis. En dag fick barnen inte gå ut på gården eftersom kommunens vaktmästare inte hade sandat och det inte fanns hjälmar till alla barnen.

Förskolläraren Stina Tallgren berättar att personalen klagat och klagat hos vaktmästarna.

- Mamman som Johnas berättar om har ringt och klagat tre, fyra gånger men inte fått prata med någon ansvarig. Hon fick knappt lämna meddelande.

Just att den stora idrottsplanen sköts exemplariskt stör personalen.

- Här har vaktmästarna några minuter på sig att skotta och sanda. När vi kommit på morgonen har man knappt kunnat parkera. Föräldrar som ska lämna barnen har fått gå ut i gatan trots att vi av trafiksäkerhetsskäl har en avkörningsficka. På idrottsplan intill har det samma dag har det kört tre fyra traktorer som plogat och saltat, konstaterar Stina Tallgren.

Tekniska kontorets områdeschef Per-Erik Olofsson som skött idrottsplatsen så berömvärt hänvisar till en annan kollega på tekniska kontoret:

- Vi har ingenting med skolgårdarna att göra, det här får föräldrarna och personalen reda ut med fastighetsskötarna och Uffe Persson som ansvarar för dem.

Ulf Persson gick inte att nå för en kommentar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons