Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad elev själv polisanmäld

Annons

Det var i samband med torsdagens lunchrast som det uppstod ett tumult som slutade med att 15-åringen fick lov att föras till lasarett. Målsägaren uppgav för polisen att han blivit angripen av ett helt gäng för honom okända ungdomar som kom till platsen. Bland annat ska de ha sparkat honom i huvudet.

På fredagen meddelades från skolan att misshandeln bara resulterade i yttre skador och att pojken har kunnat lämna lasarettet.

- Det finns en motanmälan och jag tror att den kommer från någon i gänget, men det kan vara fler som svarar för den, bekräftar kriminalinspektör Kjell Davidsson.

Maria Berg, arbetslagsledare på Kyrkskolan och tillika mediakontakt när rektor Marie-Helene Abrahamsson har semester, vill i sammanhanget förebygga eventuella spekulationer om att personalen skulle ha förhållit sig passiva i samband med händelsen.

- När lärarna såg att något var på gång sprang de ut och tog med sig våra elever därifrån. De har inte varit passiva, understryker hon.

Hon kan vidare meddela att krishanteringen för elever, som mår dåligt på grund av det inträffade, kom igång mycket snabbt och att det ordnades med enskilda samtal för de som kände behov av att få bearbeta upplevelsen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons