Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minus 8,4 miljoner kronor för Hedemora kommun

Annons

Av underskottet finns 3,8 miljoner på verksamheterna och de stora minusposterna finns på sociala området, samt vård och omsorg.

Minus även på pensioner och dessutom blev skatteintäkterna 3,5 miljoner kronor lägre än vad kommunen räknat med.

Inom socialförvaltningen ökade kostnaderna för socialbidrag, 1,2 miljoner kronor över budget, stöd och vård av vuxna missbrukare två miljoner över budget, samt en miljon kronor extra för asylsökande i kommunen som staten inte svarar för.

Vård- och omsorgsförvaltningen hade en budget på 226 miljoner kronor, men kostnaden blev nästan 230 miljoner. De största underskotten ligger på personlig assistans och hemtjänst.

Löneökningarna blev lägre än budgeterat, 3,2 miljoner kronor. Plus visas även för kommunledningskontoret,1,1miljoner, barn-ochskolförvaltningen, 900000 kronor, och sedan mindre summor på revision och gymnasieförvaltning.

Kommunen har bara 1,7 miljoner kronor i långfristiga lån, men stora borgensåtaganden åt kommunens bolag, Hedemora Energi och Hedemorabostäder. Kommunens pensionsskuld uppgår till 340 miljoner kronor.

Om 2005 inte var ett resultatmässigt bra år för den kommunala verksamheten gick de bättre för bolagen. Hedemora energi visar ett resultat på 8,8 miljoner kronor och Hedemorabostäder ett resultat på 1,6 miljoner kronor.

ROLAND BERG DU KAN LÄSA HEDEMORA KOMMUNS ÅRSREDOVISNING PÅ NÄTET: WWW.HEDEMORA.SE

Mer läsning

Annons