Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst sex döda i påsktrafiken

Annons

Visserligen färre än snittet _ men ändå har minst sex personer fått sätta livet till i påsktrafiken.

Påsken är en av de värsta trafikolyckshelgerna. Värst är långfredagen och påskdagen med i snitt 2 respektive 2,3 dödsfall. Antal skadade överstiger normalt 200. I snitt omkommer åtta personer från skärtorsdagen till annandagen.

I år ser det ljusare ut. Antalet döda i trafiken är dock minst sex under helgen.

En man i 20-årsåldern omkom på annandagen när han körde av Rånäsvägen strax norr om Rimbo i Uppland. Mannen klämdes fast vid olyckan, som inträffade sent på eftermiddagen.

En 52-årig kvinna omkom på påskdagen när en bil körde av väg 26 mellan Gislaved och Smålandsstenar och in i ett träd. Ytterligare tre personer fick föras till sjukhus. Den avlidnas dotter fick allvarliga skador.

På påskdagen omkom också en man i en krock mellan två bilar på E|22 mellan Förkärla och Listerby, öster om Ronneby. En kvinna som körde den andra bilen skadades allvarligt.

Natten mot påskdagen dödades en yngre man efter att ha kört omkull med motorcykel i Jönköping. Polisens tror att han kom in i en kurva med för hög hastighet.

En 78-årig man avled i Robertsholm väster om Gävle på påskafton. Han körde in i ett träd. Polisen tror han insjuknat och tappat kontrollen över fordonet. Först efter obduktion klargörs därför om händelsen räknas in i olycksstatistiken.

Natten till påskafton omkom även en 20-årig kvinna i en snöskoterolycka i Parkolompolo, norr om Pajala. Olyckan räknas sannolikt inte in i statistiken, eftersom den skedde i terrängen.

På långfredagens eftermiddag dödades en Ludvikabo i 65-årsåldern i en motorcykelolycka utanför Fagersta.

På skärtorsdagen omkom en 18-åring när hans bil voltade av E|6 vid Grinsmotet i Tanum.

Fem personer skadades när tre bilar krockade på riksväg 51 sydöst om Örebro på påskdagen. En bil började brinna.

En 66-årig man skadades allvarligt norr om Gällivare på påskaftonens förmiddag.

På skärtorsdagen skadades sex pojkar när en bil for av vägen och in i ett träd i Örebro. En 19-åring som saknade körkort körde. Tre passagerare _ 9, 14, och 17 år gamla _ skadades allvarligt.

TT

Mer läsning

Annons