Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst sex döda i bussolycka

Annons

Minst sex människor har omkommit i en krock mellan två bussar på väg 288 norr om Uppsala i närheten av Rasbo, uppger stabsbefälet vid räddningstjänsten i Uppsala för TT.

Enligt räddningstjänsten har alla passagerare med allvarligare skador kunnat tas ut ur bussarna för att föras till sjukhus. De med lättare skador - 42 personer - sitter i en tillfälligt uppställd buss. De flesta är chockade.

Akademiska Sjukhuset i Uppsala har hittills tagit emot de allvarligt skadade från bussolyckan.

En så kallad tungbärgare har kommit fram till platsen för att lyfta den buss som är mest förstörd. Räddningstjänsten säger till Sveriges Radio Uppland att lyftet görs för att utesluta att det finns skadade eller omkomna under bussen.

Ett tiotal personer från Uppsala kommun i en så kallade Posom-grupp är på väg till det kriscentrum som upprättats i Stavby gård.

Enligt Aftonbladets nätupplaga var det buss nummer 811 på väg från Öregrund mot Uppsala som kolliderade med buss 811 på väg åt motsatt håll.

Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik, berättar att Upplands lokaltrafik nu dragit i gång sin krisgrupp och försöker få fram ett telefonnummer dit oroliga anhöriga kan ringa.

Det är moddigt på vägen och det snöar fortfarande. Vägverket skriver på sin hemsida att det är besvärligt väglag och mycket begränsad framkomlighet på olycksplatsen i båda riktningarna.

TT

Mer läsning

Annons