Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 49 döda i flygkrasch

Annons

En flygkrasch i den indonesiska provinshuvudstaden Yogyakarta på ön Java har krävt minst 49 dödsoffer och många har skadats svårt.

Planet med 133 passagerare och sju besättningsmedlemmar exploderade vid landningen natten till onsdagen.

Minst 76 människor överlevde kraschen, uppgav kommunikationsministern Hatta Rajasa för tv-stationen Metro.

Sjukhus i staden rapporterade att de fått in minst 50 skadade människor.

Bland passagerarna var australiska diplomater och minst fem journalister, uppgav tv-bolaget Sky. Journalisterna hade kommit till Indonesien i samband med australiska utrikesministern Alexander Downers besök i landet.

Downer själv var inte ombord på planet, meddelade australiska regeringstjänstemän.

Minst två japaner fanns också bland passagerarna.

Många passagerare och besättningsmedlemmar kunde inte ta sig ur planet utan omkom, rapporterade nyhetsbyrån Antara.

Minst fyra döda människor hade bärgats ur det utbrända Boeing 737-planet på onsdagsmorgonen, uppgav en ögonvittne för Reuters.

Planet som tillhör statliga flygbolaget Garuda exploderade och övertändes vid landningen klockan sju lokal tid på onsdagsmorgonen, två svensk tid.

En överlevande passagerare, ordföranden Din Syamsuddin i den muslimska rörelsen Muhammadiyah, berättade att han väckts av kraschen och skriken från människor i planet.

En kvinna berättade att hon var passagerare på planet och att hon lyckades ta sig ut. Flera andra passagerare var ombord men hon sade att hon inte visste om de lyckades rädda sig.

Planet kom från Indonesiens huvudstad Jakarta, uppgav nyhetssajten Detikcom.

Flera katastrofer inom transportsektorn har drabbat Indonesien de senaste månaderna, bland annat när ett Boeing 737-plan från Adam Air försvann med över hundra människor ombord i januari. Förra veckan nödlandade ett annat 737-plan från ett lokalt bolag. I december i fjol drunknade hundratals människor när en färja sjönk.

President Susilo Bamban Yudhoyono har tillsatt en grupp med uppgift av utvärdera de många olyckorna och förbättra säkerheten hos landets kommunikationer.

TT

Mer läsning

Annons