Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 27 döda vid Thaivattenfall

Annons

Minst 27 människor har svepts med och dödats av störtfloder vid populära vattenfall i Trang i södra Thailand. Ingenting tyder på att svenskar drabbats.

På grund av det buddhistiska nyåret var det fullt med folk vid fallen på lördagen, när ovanligt tidiga monsunregn plötsligt ökade vattenmängden dramatiskt. De som drunknade badade nedströms från fallen när störtfloden kom, rapporterar internationella nyhetsbyråer.

Tio barn _ åtta pojkar och två flickor _ var bland dödsoffren. Antalet skadade angavs till över 20.

Omkring 30 personer saknas. En källa inom sjukvården sade på lördagskvällen lokal tid till nyhetsbyrån AFP att sökandet efter saknade i djungeln försvårades av att det hunnit bli mörkt.

Hon uttalade sig om Sairung-fallet, ett populärt utflyktsmål för såväl thailändare som utländska besökare i provinsen Trang, ett 70-tal mil söder om Bangkok. Nu är det dock sent på chartersäsongen samt thailändskt nyår, varför det mest är thailändare som besöker fallen.

Thailändska medier rapporterade att dödsoffer krävts vid tre vattenfall. Ett av de övriga var fallet Prai Sawan mindre än en mil från Sairung.

Det buddhistiska nyåret högtidlighålls i uppemot en vecka. Firandet inleddes i fredags, och har redan skördat hundratals dödsoffer i den mer traditionella faran i Thailand kring nyår: trafiken.

TT

Mer läsning

Annons