Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 12 afghaner dödades av polis

Annons

Minst tolv afghaner dödades i dag när polis öppnade eld mot en folkmassa som protesterade mot en provinsguvernör, rapporterar ögonvittnen enligt Reuters. Över 30 personer sårades.

Ett tusental personer deltog i protesten. De krävde att Juma Khan Hamdard, guvernör i nordprovinsen Jowzjan, skulle avgå och kastade sten på administrativa byggnader i provinshuvudstaden Shiberghan.

Polisen sköt för att hindra demonstranterna från att ge sig in i byggnaderna.

I dag meddelade också USA-alliansen att "Två dussin" talibaner dödades i strid med USA-ledda styrkor i Afghanistan i söndags.

Talibanerna låg i bakhåll för en militärtransport om 24 fordon i provinsen Helmand i söder. Kolonnen utsattes för två vägbomber och sedan gick talibanerna till anfall med raketdrivna granater enligt meddelandet.

Amerikaner och afghanska regeringsstyrkor kallade in flyg.

"Omkring två dussin fiender dödades och fyra fiendefordon och en ställning förstördes under den tio timmar långa striden", löd meddelandet.

Sydprovinsen Helmand har varit ett av de oroligaste områdena de senaste månaderna. Speciellt spänt är det i Sangin-området, där striden ägde rum.

Under natten mot söndagen anföll talibaner en polispostering i grannprovinsen Kandahar. I den två timmar långa strid som följde dödades två afghanska poliser och tio talibaner, rapporterade polisen.

TT

Mer läsning

Annons