Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 100 SAS-flyg ställs in

Annons

Strejken bland kabinpersonalen skapar kaos på Köpenhamns flygplats Kastrup.

Minst 100 SAS-flygningar ställs in på onsdagen.

Under tisdagen drabbades omkring 10|000 resenärer av strejken. 400 av dem måste övernatta på flygplatsen då SAS inte lyckats få fram hotellrum i Köpenhamn.

Strejken tvingade på tisdagen SAS att ställa in 113 avgångar.

Hur många svenska resenärer som drabbades av strejken när deras anslutningsflyg i Köpenhamn ställdes in hade SAS Sverige inga uppgifter om.

Hon sade att bolaget gör vad man kan för att boka om så många resenärer som möjligt till andra flyg. SAS Danmark meddelade på sin hemsida att resenärer som drabbades av strejken också kunde begära pengarna åter.

Alla resenärer som har biljetter bokade med SAS uppmanas att hålla sig informerade om förseningar och inställda avgångar via Kastrups hemsida. Hälften av SAS avgångar mellan Sverige och Danmark har dansk besättning och riskerar därmed att ställas in om strejken fortsätter under onsdagen.

Tidigt på onsdagsmorgonen informerade SAS på sin hemsida om att åtta avgångar till och från Stockholm och Göteborg ställs in under dagen. Sexton avgångar till och från Stockholm och två från Göteborg skulle däremot gå som vanligt.

Det danska kabinfacket är missnöjt med det kabinavtal som ingår i det stora avtalsförslag som riksförlikningsmannen presenterat och som sannolikt kommer att godkännas av parterna på den privata arbetsmarknaden.

TT

Mer läsning

Annons