Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minskat stöd för regeringspartierna

Annons

Oppositionen har ökat sin ledning över regeringspartierna till 3,4 procentenheter.

Stödet för oppositionen är oförändrat, men den borgerliga regeringen får svagare stöd av väljarna.

I Skops väljarbarometer får regeringspartierna m, c, fp och kd tillsammans 46,2 procent, vilket betyder att de tappat 1,1 procentenhet sedan månadsskiftet januari och februari. Förutom moderaterna ligger nu de borgerliga partier lägre än i riksdagsvalet 2006.

Moderaterna får 26,2 procent vilket är en minskning med 1 procentenhet den senaste månaden. Även stödet för centern minskade, med 0,7 procentenhet till 7,7.

Kristdemokraterna ligger med 5,6 procent på samma nivå som tidigare medan folkpartiet ökar med 0,6 till 6,7 procent.

Stödet för oppositionen, s, v och mp, är lika stort som i Skops senaste mätning, 49,6 procent. Men socialdemokraterna får ökat stöd av väljarna för tredje månaden i rad. S får 38 procent, en ökning med 0,5 procentenheter den senaste månaden. Partiet ligger nu 3 procent över resultatet i riksdagsvalet.

Vänsterpartiet ökar också, med 0,3 procentenhet till 5,8 procent. Däremot har stödet för miljöpartiet minskat med 0,8 till 5,8 procent.

Ingen av förändringarna är statistiskt säkerställd.

Undersökningen genomfördes mellan den 25 februari och 15 mars. Cirka 1|100 personer i åldrarna 18 till 84 år fick svara på frågan "Vilket politiskt parti tycker du bäst om i rikspolitiken?".

TT

Mer läsning

Annons