Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minskad demonstrationsrätt i Moskva

Annons

Myndigheterna i Moskva har beslutat inskränka rätten att hålla demonstrationer och offentliga möten. Oppositionen ser det som ett sätt att tysta kritik mot de styrande inför årets allmänna val.

Ryssland håller parlamentsval i december och presidentval nästa år, och oppositionsgrupper har aviserat att de tänker anordna offentliga möten i de flesta större städer under valrörelserna.

Den nya lokala lagen i huvudstaden förbjuder demonstrationer i närheten av historiska monument, folksamlingar på mer än två personer per kvadratmeter och inomhusmöten som samlar fler deltagare än det finns sittplatser.

Han tillade att partiet tänker gå till domstol för att få lagen ändrad om den visar sig inskränka möjligheten att hålla möten och demonstrationer.

Sedan ryska staten tagit kontroll över de flesta medier återstår i stort sett bara offentliga möten för dem som vill föra fram andra politiska synpunkter än regeringen.

"Genom att förbjuda gatuprotester driver myndigheterna folk till barrikaderna", skrev affärstidningen Vedomosti på onsdagen.

TT

Mer läsning

Annons