Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minns inte mordbranden

Annons

Rättegången som pågick under större delen av tisdagen avbröts på eftermiddagen sen sakframställningarna och vittnesförhör genomförts för de tre åtalspunkterna.

Den åtalades försvarare, advokaten Tomas Wikner, begärde att en kompletterande personundersökning skulle göras när det gäller 33-åringen innan rättegången slutförs. Kammaråklagare Per-Göran Persson hade ingenting emot detta. Tingsrätten biföll också försvararens begäran och rättegången kommer att fortsätta den 30 januari.

Det var natten till den 22 juli för ett och ett halvt år sedan som den 33-årige Malungsbon blev osams med sin maka i samband med att de gjorde ett krogbesök i Malung under dansbandsveckan. På vägen hem till sin bostad hävdade åklagaren att Malungsbon misshandlat sin hustru med flera knytnävsslag. Ett par vittnen som ingrep vid händelsen berättade också utförligt vad som hänt. Misshandeln bekräftades också i förhöret med hustrun.

Enligt åklagaren fortsatte Malungsbon efter misshandeln mot sitt hem och på vägen dit gjorde han sig skyldig till skadegörelse då han krossade en ruta i en kiosk. Även här fanns det ett vittne som såg hela händelsen.

Kort tid efter de här händelserna började det brinna i makarnas bostad och en granne till dem larmade brandkåren. Redan i ett tidigt skede misstänkte polisen att branden var anlagd.

Den 33-årige Malungsbon räddades i sista sekunden ur det brinnande huset och var då svårt brännskadad. Vid tingsförhandlingarna uppgav han att han inte hade något minne av händelsen på grund av att han varit berusad.

Enligt den brandtekniska undersökningen som gjorts konstateras det att tre brandhärdar funnits i ett uthus på gården. Brandtenkniker har fastslagit att dessa eldhärdar är anlagda. De konstaterar också att det inte finns någon naturlig brandorsak till branden i boningshuset och menar att även den branden sannolikt är anlagd.

Vid branden totalförstördes boningshuset medan brandhärdarna i uthuset kunde släckas ganska omgående då brandkåren kom fram till brandplatsen strax efter midnatt den aktuella natten.

Rättegången mot den 33-årige Malungsbon kommer att återupptas den 30 januari då åklagare och försvarsadvokat kommer att ha sina slutpläderingar. Då får också domstolen ta ställning till påföljdsdelen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons