Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Minns du sången" - ny Sälensatsning

Annons

Gustafbacken i Lindvallen ska vara konsertarena med scenen vid backens fot och en "läktare" uppför hela fjällsidan.

- Vi tror stenhårt på den här idén och vi har siktat in oss på tre målgrupper: En grupp är alla de som finns i trakten, bofasta och turister, en annan är norrmän som har ett stort intresse för "Minns du sången" och dessutom ska vi satsa på en stor marknadsföringskampanj i Sverige i vår tidning och genom Lindvallen, säger Åke Lindh, arrangör från Nya Dagen.

Idén till den kristna sångveckan har kläckts av Ingemar Kyhlberg vid Malungs Resurs- och Framtidscenter.

- Och jag fick en enormt positiv respons från alla håll, säger Kyhlberg.

"Minns du sången" var för några år sedan att av de populäraste tv-programmen och de sänds fortfarande i repriser. De senaste åren har man haft en årlig konsert i Scandinavium i Göteborg. Nu flyttar man också till Sälenfjällen.

Förutom de tre konserterna genomsyras hela veckan av seminarier, aktiviteter och gemenskap i vacker fjällmiljö. Det ska också vara aktiviteter för alla åldrar.

Flera av de mest önskade kristna sångarna har gett klartecken att komma till Sälen, bland andra Roland Utbult, Cilla Lundberg-Hector och Lina Nilsson. Ett 15-tal solister ska vara med, Anders Jaktlund är som vanligt musikalisk ledare för "Minns du sången" och en lokal kör med minst 100 sångare ska sättas ihop.

- För vår del är det här ett försök att utveckla sommarsäsongen, då vi också har mycket att erbjuda både i aktiviteter och osannolikt billigt boende. Jag tror att det här kan bli en jättegrej, säger anläggningschef Jonas Mareniusson, Lindvallen.

Och blir det en succé så finns musklerna i Sälen med 50 000 kommersiella bäddar.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons