Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiets stora skuld

Annons

Viktiga etiska regler inom miljöpartiet är ärlighet och öppenhet. Alla politiker måste leva som de lär och leva upp till sina egna etiska regler. Flera har påstått att Ken Swedenborg mobbades och att det funnits motsättningar inom Dalarnas sjukvårdsparti men det är rödgrön röra.

När inte Dalarnas sjukvårdsparti gick att övertala att gå med att köpa vänsterkartellens politik inleddes plan B, nämligen "operation övertalning Ken Swedenborg". Den 3 oktober, måndagen efter att alliansen påbörjat sitt samarbete med Dalarnas sjukvårdsparti, berättade miljöpartiet för mig att före detta miljöpartisten Ken Swedenborg skulle övertalas till varje pris. Vänsterkartellen skulle därmed få behålla makten i Landstinget Dalarna.

I debattartikeln påstår också miljöpartisterna att Ken Swedenborg var emot ett före detta miljöpartiförslag, att höja patientavgifterna, en höjning som motsvarar vad andra landsting tar ut i avgifter i dag. Om det var fel helt plötsligt, hur kunde miljöpartiet skriva under att gå med på patientavgiftshöjningarna så sent som november 2005?

De senaste veckorna har jag aldrig mött så många personer som röstade på vänstern i höstens val men som nu ångrat sig.

Konsekvenserna av hela landstingscirkusen vet vi i dag. En del av tjänstemännen söker för närvarande nya jobb utanför Landstinget Dalarna. Många tjänstemän talar dagligen om att de lider psykiskt av händelserna. Andra vågar inte tala om för sina bekanta att de arbetar på landstingets kansli. Att nyrekrytera högutbildad personal framöver blir svårt eftersom Landstinget Dalarnas rykte är skamfilat. Staffettkostnaderna för läkare kommer att öka.

Miljöpartiet har stor del i det som hänt i Landstinget Dalarna senaste tiden och borde skämmas extra mycket.

ÅSA NILSER

Mer läsning

Annons