Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet sitter fast

Annons

Svar till Jan Lindholm,

den 13 januari.

Jan Lindholm tycker inte att han medverkat till att ha skapat stopplagen i vården men det har han.

Hälso- och sjukvårdslagen har tidigare enkelt stadgat att landstingen har ansvaret för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att landstingen får sluta avtal med någon annan om att utföra uppgifterna.

Men från 1 januari i år har miljöpartiet krånglat till det för landstingen och tjänsteföretagen genom att landstingen måste villkora att verksamheten inte har till syfte att ge vinst åt företagets ägare och vården måste bedrivas "uteslutande med offentlig finansiering". Detta verkar stoppande på upphandling av vårdtjänster.

Företagen anser att denna nya lagstiftning är hämmande för vilja och möjligheter att erbjuda vårdtjänster, men Lindholm vet bättre vad som är bra för företagen.

Lindholm visar misstro mot att landstingen kan sköta vårdköp på ett omdömesgillt sätt. Vi tror tvärtom att landstingen kan ges förtroende att upphandla utan bannbulla från (mp).

Stopplagen visar vänsterpartiernas behov av "fiende" i valrörelsen. De har ansvaret för köerna och tillgänglighetsproblemen i vården. De behöver flytta strålkastarljuset från det misslyckade. Därför får vi höra vänsterns fulord "vinst" och "privat" ända till valdagen.

Vänsterkartellen sitter fast i tänket att det viktiga är på vilket sätt människor får vård.

Kristdemokraterna anser att det överlägset viktiga är att människor får vård, i tid.

KATARINA GUSTAVSSON (KD)

Mer läsning

Annons