Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonprojekt ska matcha mot luckor i industrin

Nu inleds ett miljonprojekt som ska öka möjligheterna att matcha arbetssökande med de vakanser som finns inom industrin i södra Dalarna.

Annons

Clockwork är ett bemanningsföretag som finns bland annat i Falun, Avesta, Mora, och Ludvika.

Nu har Tillväxtverket beviljat företaget stöd för projektet "Industrimatchning Södra Dalarna" med max 940 000 kronor, som motsvarar 80 procent av vad projektet beräknas gå på.

Målet är att utveckla en metod för att korta vakanstiderna i företag inom industrin. Det ska bland annat genom att kombinera traineeprogram, praktisk kompetensutveckling och skräddarsydd utbildning.

Projektet drivs i Ludvika men metoden kan spridas om den faller väl ut. Under projekttidenska 20 personer delta i programmet, varav 50 procent med utländsk bakgrund.

De 20 deltagarna efter verkstadsteknisk utbildning ska få ett traineeprogram med praktik vid olika fadderföretag. Det ska kombineras med skräddarsydd utbildning inom tekniska områden där deltagaren har kompetensbrist i förhållande till vad företaget behöver.

Tanken är att 80 procent av projektets deltagare ska ha fått jobb eller vara anställningsbara inom ett industriyrke som svetsare, operatör eller mekaniker när projektet avslutas.Och målet är att 90 procent av deltagarna ska ha anställning ett år efter projektets slut.

Mer läsning

Annons