Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner till särskilt boende

Annons

-Socialnämnden föreslås få 8850000 kronor i nästa års budget. En stor del går till kostnadsökningar, men nästan fyra miljoner kronor går till att öppna åtta särskilda boendeplatser, säger kommunalrådet Jonny Jones (c) till tidningen.

Finansutskottet presenterade förslagen till ramökningar för olika nämnder i går. Barn- och utbildningsnämnden föreslås få nästan 5880000 kronor för att klara kostnadsökningarna.

-Där blir det inte mycket pengar över, säger han.

Enligt förslaget bör även ungdoms- och fritidsnämnden, liksom miljö- och plannämnden, få pengar för att klara ökade kostnader.

-Kulturnämnden föreslås få en ökad budget med 350000 kronor. Det ska bland annat gå till ökat stöd till studieförbunden.

Även kommunstyrelsen bör få ekonomisk kompensation för ökade kostnader, samt till satsningar på samhällsbyggnadsenheten till nya tomter.

-Det föreslås även att en tjänst för central information tillsätts, både för extern och intern information. Tjänsten föreslås tillsättas vid årsskiftet och ska ge information till olika grupper som exempelvis handikappade, säger Jones.

Tanken är att den person som tillsätts på tjänsten också ska sammanställa kommunal information, som sedan kan skickas vidare till närradion för sändning.

Finansutskottets förslag ger de olika nämnderna information om vilka förutsättningar de kommer att få arbeta under. Förslagen tas upp i kommunstyrelsen i oktober månad och i november tas förslagen upp i kommunfullmäktige.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons