Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner investeras

Annons

-Så ser planerna ut men ännu har det inte fattats några definitiva beslut. Man kan exempelvis tänka sig att arbetena delas upp i två etapper eller att allt görs samma år, säger Stefan Andersson, fastighetschef vid kommunen.

Biblioteket är trångbott och hösten 2004 utreddes om det kunde flyttas till det gamla tingshuset. Den idén föll på grund av att det inte var möjligt att bygga om lokalerna på önskvärt sätt. Bibliotekschefen Helene Lis har förespråkat att ett nytt bibliotek byggs på Brända tomten men inte fått någon respons bland politikerna för den idén.

-De planer som nu är aktuella innebär att barnavdelningen flyttas ned på våning ett till de lokaler där personalen vid miljö- och hälsoskyddskontoret satt för några år sedan.

-Nuvarande barnavdelningen görs om till studierum och utrymmen för förvaring av cd-skivor, videoband med mera, berättar Stefan Andersson.

Utanför Folkets hus, mot Carlavägen, byggs en ny entré och innanför den kommer receptionen att finnas och här tas besökarna emot av ett par anställda vid kultur- och fritidsförvaltningen.

-Receptionen hamnar intill läshörnan där besökare bland annat kan läsa tidningar. Läshörnan blir kvar i oförändrat skick men däremot ska det skapas förutsättningar för att vid behov avskärma entréhallen från Aveny och festsalen.

-Avskärmning kan bli aktuell när det samtidigt pågår arrangemang i Aveny och i entréhallen. Folk som kommer ut från Aveny ska då inte gå ut genom entréhallen utan genom en ny utgång som byggs mot stora parkeringen, förklarar fastighetschefen.

Ännu har det inte gjorts några som helst kostnadsberäkningar men han gissar att de förestående ombyggnaderna går på ett par miljoner kronor.

-Vi på tekniska kommer att redovisa kostnadsberäkningar och sedan är det upp till kultur- och fritidsnämnden att ta med detta i sitt budgetförslag för 2007.

Folkets hus invigdes 1958 och under senare år har kommunen investerat åtskilliga miljoner i och vid byggnaden.

I slutet av 90-talet rustades Aveny och entréhallen/foajén för 9,2 miljoner kronor. För några år sedan renoverades festsalen för 3225 000 och köksdelen vid festsalen har moderniserats till en kostnad av 225 000 kronor.

Till detta ska läggas byggandet av Starbiografen, vilken invigdes i december 2002. Biobygget kostade 10 694 000 kronor.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons