Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonbeslag av knark

Annons

Dalapolisens narkotikarotel misstänkte att en 28-årig man i Leksandstrakten handlade med narkotika. Eftersom han var misstänkt för ett brott som ger flera års fängelse fick polisen tillstånd att avlyssna hans telefon.

På eftermiddagen den 5 mars startade bandspelaren. Då ringde en 25-årig man från Falun. Nästa samtal kom från en annan man. Sedan ringde Leksandsbon till 25-åringen. På kvällen bandades ytterligare två samtal till och från 28-åringen i Leksand.

När bilen med männen från Falun stoppades visade 23-åringen tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Han hade tagit amfetamin.

25-åringen från Falun som satt bakom ratten hade både amfetamin och hasch i blodet och är därför åtalad för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

När poliserna gjorde husrannsakan i bilen hittades ett stort parti amfetamin - närmare 2,5 kilo.

Amfetaminet är i missbrukarledet värt mellan 600 000 och en miljon kronor, beroende på dagspriset i Borlänge och Falun.

I bilen hittades också 11,51 gram cannabisharts och två pipor. 25-åringen hade kniv och elva dopningstabletter som togs i beslag.

Den 28-årige mannen från Leksand blev i slutet av förra året fri efter att ha avtjänat ett fem år långt fängelsestraff för grovt narkotikabrott.

Han är nu misstänkt för nya brott som kan ge många år i fängelse. Förutom grovt narkotikabrott med amfetamin är han åtalad för häleri med en stulen EU-moped. Den hittade polisen vid husrannsakan utanför Leksand. Mannen är också åtalad för ringa narkotika sedan polisen hittat fem knarktabletter hos honom.

På onsdag i nästa vecka transporteras de tre männen från häktet i Falun till Mora tingsrätt där rättegången kommer att genomföras.

Alla tre misstänkta nekar till brott.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons