Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöministern får fler golfbrev

Annons

Tidningen har under den senaste tiden berättat att Gunhild Lundgren i Jordens Vänner besvärat sig över golfplanen och hon har skrivit till ministern att det vore ett helgerån att anlägga en bana i Rista. Även kommunpolitikern Per-Arne Lech, s, har skrivit till Kjell Larsson. Lech vill att regeringen ska avslå Jordens Vänners besvär.

Nu skriver Rolf Gunnarsson att han konstaterar att banan ska anläggas på ett område som ingen jord- eller skogsägare ville ha vid omarronderingen.

Han noterar även att översiktsplanen vann laga kraft den 14 september 2000 och att länsstyrelsen, vid fastställandet av planen, konstaterade att "någon väsentlig försämring av allmänhetens tillträde till området inte kommer att ske" och att länsstyrelsen konstaterat att Gagnefs kommun tagit erforderlig naturhänsyn vid utformningen av detaljplanen.

Rolf Gunnarsson tror att en golfbana kommer att ge kommunen stora fördelar.

- Kringverksamheter som bensinmackar, livsmedelshandlare, logiverksamhet och annan näringsverksamhet kommer att märka av positiva effekter av golfbanan, anser han.

Gunnarsson konstaterar att satsningen på en bana görs av enskilda som satsar egna pengar, och inte - som ofta vid regional utveckling - med statliga medel.

Han menar att det är självklart att människor ska ha rätt att överklaga beslut, men han hoppas att regeringen omgående kan avgöra frågan, så att projektet kan fullföljas.

Mer läsning

Annons