Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mildare straff för Alexandramannen

Annons

Hovrätten i Malmö dömer den så kallade Alexandramannen till tio års fängelse för sexövergrepp mot unga flickor. Därmed väljer hovrätten en mildare påföljd än tingsrätten, där straffet blev elva års fängelse.

Den 31-årige mannen döms för flera fall av övergrepp och även våldtäkt mot flickor som han kontaktat på nätet under täcknamnet Alexandra. I domen ingår också livstids utvisning.

Åtalet mot mannen gäller övergrepp mot 58 flickor, nästan alla mellan 12 och 18 år gamla. De trodde att de chattade på nätet med den förtroendeingivande kvinnan Alexandra, som påstod sig kunna förmedla kontakter för modelljobb. Men mannen de sedan fick träffa var 31-åringen själv, som var ute efter sex.

Han beskrivs som manipulativ och charmig, men har enligt åtalet också hotat och använt sina kroppskrafter för att få sin vilja igenom.

Flickorna, som bor på olika håll i landet, har förhörts bakom stängda dörrar i de långdragna rättegångarna i tingsrätten och hovrätten. Flera mår mycket dåligt psykiskt av vad de har varit med om och det har till och med förekommit självmordsförsök bland dem.

Mannen har själv nekat till övergrepp och hävdat att det rört sig om frivillig sex, ibland mot betalning. Det enda han erkänt är köp av sex av flickor under 18 år, ett brott som kallas förförelse av ungdom.

In i det längsta hävdade 31-åringen att Alexandra är en verklig, existerande kvinna. Men mot slutet av rättegången i hovrätten medgav han att namnet varit ett täcknamn, använt av flera personer som sökte sexkontakter på nätet.

TT

Mer läsning

Annons