Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK:s vinstmaskin

Annons

"Nille" säger att hälften av pengarna går till MIK:s juniorer, resten läggs som grundplåt till isträningshallen som ska byggas.

Rekordet "Nille" har när det gäller bingolotter är 2 331 lotter som såldes under en vecka. Det var till en månadsfinal och det var mycket folk i rörelse i Mora.

- Men försäljningen till julfinalen var inte heller dålig. Då sålde vi 1 305 lotter, plus 400 dubbellotter, vilket är ett rekord i sig genom att lotterna kostar 50 och 100 kronor.

"Nille" berättar att han i genomsnitt sålt 800 lotter i veckan fram till prishöjningen i oktober. Då sjönk försäljningen drastiskt.

Vad tjänar du själv på bingolottoförsäljningen ?

- Faktiskt ingenting, jag gör det för att hjälpa Mora IK. Mitt ordinarie jobb är att hjälpa människor med psykiska problem. Jag ingår också i hemtjänstens nattpatrull inom hemtjänsten, säger Ingvar Niilimaa och tillägger att han också har medhjälpare.

- Både medhjälpare och kunder vill jag gärna tacka för det gångna året, hälsar han.

Slutligen frågar vi Jan Simons, MIK:s klubbdirektör, vilken betydelse "Nille" har för klubben:

- Hans insats är helt fantastisk. Jag kan nämna att vår juniorverksamhet kostar runt en miljon om året och intäkterna är noll. Då är det lätt att förstå att det här bidraget är välkommet.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons