Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK:s fastighetsbolag får kommunalt lån

Annons

33 av ledamöterna röstade ja. De fem nejsägarna fördelades på tre vänsterpartister, samt en vardera från miljöpartiet och SPI.

Dessutom avstod en ledamot, centerpartisten Roland Nordvall, från att rösta.

Främst var det Roland Nordvall som anförde kritiken mot att Mora kommun fortfarande engagerar sig i ärendet.

Han ansåg att ishallens ekonomi numera endast är Mora IK fastighetsbolags angelägenhet.

Samma åsikt framförde vänsterpartisten Rainer Hielle som sitt skäl för avslag. Miljöpartisten Olov Carlsson avslagsyrkande grundades på att den ursprungliga kostnadsberäkningen för ishallen på 18 miljoner kronor nästintill fördubblats till 35.

Under debatten var det närmast kommunalrådet Lars Matsson-Frost (c) och partikollegan Johan Eriksson, Thor Nordlund (s) och Morapartiets Ingvar Niillima, som av olika skäl förordade ett nytt lån till ishockeylagets fastighetsbolag.

Dessutom påpekade några av dem att just tidsbristen, från det att Mora IK blev elitserieklart den 10 april 2004 till en elitseriefärdig arena på några månader, var en grogrund till felräkningar.

Efter några ekonomiska klarlägganden under sammanträdet, om att fastighetsbolaget följer sin avbetalningsplan för förra lånet på 18 miljoner kronor med 60 000 kronor i månaden samt att lånet inte inverkar på kommunens driftbudget, gick fullmäktige till beslut. Vänsterpartiet och miljöpartiet reserverade sig mot beslutet.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons