Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarrockens arrangör polisanmäld

Annons

- Han har blåst oss på 50 000 kronor. Han bokade in sina artister här och bodde själv här ett par dagar och avvek utan att betala. Det är bedrägeri, säger Stefan Newstam, stadshotellet i Säter.

Arrangören Kenneth Johansson hade gett sina artister löfte om hotellrum, mat och gage. Men redan första dagen visade det sig att han inte kunde betala.

- När vi förstod att han inte hade några pengar fick artisterna betala själva, säger Stefan Newstam.

Tidningen försökte igår att få en kommentar av Kenneth Johansson utan att lyckas.

Midsommarrocks artistansvarige, Roger Last, ville inte heller svara på några frågor igår. Han hänvisade till Kenneth Johansson.

En av medarrangörerna till Midsommarrock - Bert Eriksson säger sig inte ha någonting med vare sig artister eller Midsommarrocks ekonomi att göra och hänvisar också till Kenneth Johansson:

- Jag stod för försäljningen.

Besvikelsen var stor i går över arrangemanget. Enligt uppgift höll midsommarrocks personal krismöte under midsommarnatten när de förstod att det rådde ekonomisk kris.

En besviken försäljare som köpt in sig med sitt stånd till midsommarrock berättar för tidningen att han gjort en stor förlust.

- Johansson krävde 3 000 kronor i förskott. Men när det inte kom så många gick vi back. Det är den dyraste festivalen jag har varit på. Vi har försökt att få tillbaka en del av pengarna men inte lyckats.

Hur många som besökte Midsommarrock är oklart men enligt uppgift kom knappt 700 personer första kvällen och cirka 2 000 personer på midsommarafton.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons