Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarfest i Rättviks kyrka

Annons

Det blev stående ovationer i Rättviks kyrka vid midsommaraftonens konsert med den amerikanska kören Crown College choir från Minnesota. Närmare 200 besökare uttryckte härmed sin stora uppskattning för det gedigna och omväxlande programmet. Kollekten inbringade 5 400 kronor.

Midsommardagens högmässogudstjänst, med en tänkvärd predikan av biskop Claes Bertil Ytterberg, fyllde Rättviks kyrka med cirka 600 besökare. Tre kyrkbåtar tog sig fram i den något hårda vinden och spelmän stod för samlingsmusik före klockringningen. I processionen tågade Rättviks kyrkokör som sedan medverkade med ett fint sommarprogram, kören fortsatte med ett knippe sommarsånger ute på vallen.

Kollekten till kyrkans miljöarbete uppgick till drygt 9 000 kronor.

Midsommarhögtiden fortsatte på kvällen med en finstämd konsert av spelmännen Maria Lärka och Jon Lundback som spelade låtar från Rättvik och övriga Dalarna. Spelmännen ackompanjerades på orgel av Sigfrid Runbäck. Ett åttiotal besökare visade sin uppskattning med applåder och en kollekt på 3 500 kronor. Kyrkoherde Sven Trädgårdh tackade och utdelade en gåva till de medverkande.

Söndagens gudstjänst skedde ute på kyrkvallen i det vackra men blåsiga vädret, gudstjänsten leddes av komminister Anna Björk. En kyrkbåt kom även till denna gudstjänst och årets sommarkonfirmander, samt ett 50-tal andra besökare deltog.

Fyra vigslar hölls i kyrkan och hela helgen blev en stor midsommarfest.

Mer läsning

Annons