Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till rättsväsendet med en moderat politik

Annons

Svar till KOJV

Utgångspunkten för moderat kriminalpolitik är människors rätt till trygghet och det innebär att människor inte ska behöva utsättas för våld och brott. Vår moderata satsning omfattar hela rättsväsendet i hela landet. Vår satsning innebär fler poliser men också pengar till utbildning och material. Vi satsar också resurser till en modernisering av polisorganisationen.

Brottsoffren ska sättas i centrum och därför satsar moderaterna resurser till att inrätta brottsofferhandläggare. Vi vill att dessa ska finnas över hela landet. Satsningen innefattar också åklageri och domstolar så att måltillströmningen kan hanteras på ett rättssäkert sätt.

För perioden 2006-2008 satsar vi moderater 1,6 miljarder kronor mer än vad regeringen gör.

Beslut om medel tas i riksdagen och där lägger vår riksdagsgrupp sina yrkanden som avslås av den sittande s-regeringen tillsammans med stödpartierna. Rikspolisstyrelsen bestämmer våra anslag utifrån de pengar som riksdagen beslutat om.

Lokalt i Dalarna är det polisstyrelsen som hanterar budgeten.

En sak är klar att med en borgerlig allians som styr Sverige så kommer mer pengar att avsättas till polis- och rättsväsende och det kommer naturligtvis även Dalarna till del.

I dag har polisen i Dalarna inte tillräckligt med resurser men i valet 2006 vill vi moderater få mandat att ändra på detta. Ytterst är det väljarna som bestämmer

Mer läsning

Annons