Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer mark med tvång

Annons

- Vi har försökt att förhandla med markägaren, men vi kommer ingenstans på grund av gammalt missnöje med kommunen så långt tillbaka i tiden som på 60-talet. Det finns bara ett markområde som är lämpligt och även om det inte är någon rolig väg att gå så anser jag att kommunen som en sista utväg måste tillgripa möjligheten till tvångsinlösen, säger Skottheim.

Han pekar på att skolan i många år haft problem med att ordna parkeringsplatser för skolans personal och att skapa uteplatser åt eleverna under raster och idrottslektioner.

- Både politiker och tjänstemän från kommunen har tittat på de möjligheter som är tänkbara, men det har stupat på att man inte nått någon överenskommelse med ägaren till det enda lämpliga markområdet i anslutning titll skolan. Kommunen har erbjudit alternativen köp eller byte av mark, men utan framgång i tiotals år, säger Skottheim.

Skolans behov av mer mark har ökat genom åren i takt med att skolan blivit större då verksamheter från andra skolor och förskolor flyttats ihop till Ungärde skola.

Delar av gamla skolgården har tagits i anspråk för tillbyggnader. Detta har då gått ut över lekytorna.

Dessutom har skolan alltid haft brist på någon form av skolidrottsplats för idrottslektioner utomhus.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons