Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer att göra för postombuden

Annons

Under 2007 har antalet utlämnade paket hos Dalarnas 68 postombud ökat med 19 procent jämfört med samma period förra året. I riket i stort har ökningen varit 15 procent i genomsnitt.

OKQ8 i Falun har varit postombud sedan 2001. Bosse Andersson, som är ansvarig för posthanteringen, berättar att kunderna särskilt uppskattar möjligheten att själva välja när de ska hämta sina paket.

- Tillgängligheten för kunderna har ökat i och med att vi ombud oftast har långa öppettider och öppet lördagar och söndagar.

En effekt av den ökade tillgängligheten hos postombuden är att kunderna hämtar ut sina paket allt snabbare, något som gör såväl ombudet som kunden mer nöjd. Snittiden som paketen ligger i hyllan hos ombudet innan de hämtas ut är för Dalarna 2,71 dagar, vilket är en rejäl minskning. Före omorganisationen från postkontor till postombud var genomsnittet för landet 10 dagar.

Möjligheten att välja avisering är en annan anledning till att kunderna nu kan hämta ut sina paket allt snabbare. Idag kan mottagaren själv välja om aviseringen ska ske via sms, mail eller som tidigare, brevledes.

Mer läsning

Annons